Veelgestelde vragen
Bel ons tijdens kantooruren op 020 631 54 77 of vul het contactformulier op onze website in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Ja, dit is mogelijk. Wij hebben een aantal producten in de showroom van Inspirium Amsterdam staan. Ben je op zoek naar een specifiek product, neem dan vooraf even contact met ons op.
In de regel leveren wij enkel nieuw apparatuur. Je kunt ons altijd even bellen als je op zoek bent naar een specifiek product.
- Lees de gebruiksaanwijzing, hierin vind je tips voor het gebruik en onderhoud van je koeling.
- Reinig de condensor met een stofzuiger en/of zachte borstel. Als warmte afvoer niet of onvoldoende plaatsvindt, dan gaat dit ten koste van de koelcapaciteit en is er meer energie nodig om de koeling goed te laten functioneren. Slechte warmte afvoer kan tot uitval van de koeling leiden.
- Controleer of deurrubbers nog in goede staat zijn. Een kapotte deurrubber zorgt voor hogere energiekosten en overmatige ijsvorming.
- Laat koeltechnische reparaties uitvoeren door bevoegde monteurs. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Condensvorming is waterdamp uit de lucht dat in aanraking komt met een voorwerp. Gelukkig heeft condens géén effect op de kwaliteit van je koeling. Je kunt condensvorming tegen gaan door:
- De temperatuur van je koeling iets hoger te zetten.
- Je koeling niet naast een warmtebron te plaatsen.
In periode van tijdelijke sluiting overweeg je wellicht je koelapparatuur uit te schakelen. Het uitschakelen van flessenkoelingen en fustenkasten is geen probleem. Zorg wel dat deuren en lades een stukje open staan om schimmelvorming te voorkomen.
Een goed glas bier tappen begint met een schoon glas. De volgende tips helpen je daarbij.
- Gebruik je bierglazen alleen voor bier.
- Spoel je bierglas direct na gebruik om.
- Gebruik een schone borstel of spons.
- Laat je glazen ‘aan de lucht’ drogen of gebruik een speciale doek.
- Spoel een pilsglas voor gebruik om met koud water.
De serveertemperatuur is afhankelijk van de wijn die je gaat drinken en je persoonlijke voorkeur. Als richtlijn kun je aanhouden:
- Mousserende wijn tussen 6 en 10° C
- Witte wijn tussen 7 en 13° C
- Rosé wijn tussen 7 en 12° C
- Rode wijn tussen 13 en 18° C
Mocht je twijfelen dan kun je de wijn beter iets te koud serveren, dan te warm.
Het water om ijs mee te maken moet drinkwater zijn. Voor water aanvoer kun je gebruik maken van een standaard wasmachinekraan. Hierop kun je de aanvoerslang van de ijsblokjesmachine vastdraaien. Voor de afvoer volstaat een Ø40mm afvoer met sifon, hier kan de afvoerslang in gestoken worden. Let op dat de afvoer altijd lager is dan machine zelf. Anders loopt het water terug de machine in.
Dit zal voor iedere horecazaak verschillend zijn, het is onmogelijk hier 1 berekening voor te geven. Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is hoeveel ijs je nodig hebt op het drukste moment van de dag. Je wilt op dit piek moment niet zonder ijs zitten.
Als je dit weet, kun je voor het berekenen van je totale capaciteit ervan uitgaan dat een kilo ijs ongeveer 45 ijsblokjes bevat. Dit komt neer op ongeveer 12 normale drinkglazen of 5 cocktailglazen. Door de grootte/vorm van het ijsblokje en de vorm van een glas kan dit afwijken.