5 voordelen van een wijnklimaatkast

Waar goede wijnen worden geserveerd, is het essentieel om deze wijnen op de juiste manier te bewaren. Met een wijnklimaatkast ben je verzekerd van optimale bewaaromstandigheden. Waarom is een wijnklimaatkast een goede investering? Wij hebben de voordelen op een rij gezet.

1. Constante temperatuur

Een wijnklimaatkast zorgt ervoor dat wijn wordt bewaard onder optimale omstandigheden. Je wilt geen schommelingen in temperatuur die de smaak kunnen beïnvloeden. De temperatuur in zowel wijnklimaatkasten als wijnbewaarkasten kan zeer nauwkeurig worden ingesteld. Zo ben je altijd verzekerd van een constante temperatuur. Door onafhankelijke temperatuurzones kun je verschillende soorten wijn (bijvoorbeeld rood en wit) in één kast bewaren. Elke wijn op een eigen optimale serveertemperatuur.

2. Trillingsvrije omgeving

De smaak van een wijn wordt beïnvloed door trillingen. Heel belangrijk voor het behoud van de kwaliteit van wijn is dat ze bewaard worden in een trillingsvrije omgeving. Wijnklimaatkasten hebben speciale compressors en geluidsdempers om trilling te voorkomen.

3. Luchtvochtigheid

Wijnklimaatkasten bieden ook een gecontroleerde luchtvochtigheid. Dit helpt om de kurken van de flessen vochtig te houden, waardoor ze niet uitdrogen en hun vorm behouden. Wanneer de kurk de fles niet meer goed afsluit, kan er zuurstof bij komen. Wijn zal gaan oxideren waardoor de smaak en geur van de wijn snel achteruitgaan.

4. Bescherming UV-straling

Wijn kan bederven onder invloed van ultraviolette licht. Wijnklimaatkasten hebben glazen deuren met speciale uv-bescherming om je wijnen te beschermen tegen schadelijk zonlicht. In wijnklimaatkasten wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting zonder uv-straling zodat dit ook geen invloed op de kwaliteit van je wijnen heeft.

5. Eyecatcher in je horecazaak

Naast dat wijnklimaatkasten heel praktisch zijn, mogen ze met hun luxe uitstraling gezien worden. Zo kun je van een wijnklimaatkast een mooie eyecatcher maken in je horecazaak. Wijnklimaatkasten zijn er allerlei soorten en maten maar hoe dan ook een stijlvolle aanwinst voor elke horeca onderneming.

Overweeg jij de aanschaf van een wijnklimaatkast? Wij helpen je graag. Je kunt ons bellen op 020 631 54 77 of vul onderstaand formulier in.

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief

Meer zoals dit …

Product nieuws
Meer rendement met cocktails
Cocktails zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Niet alleen in cocktailbars maar ook in restaurants…