Tapinstallatie in eigen beheer

Door de opkomst van speciaalbieren speelt tap- en koeltechniek een steeds belangrijkere en grotere rol in de horeca. We zien steeds vaker dat het aantal tapkranen in horecazaken worden uitgebreid. Naast de vraag naar ‘gewone’ pils, wil je ook aan de groeiende vraag naar speciaalbieren van de tap voldoen.

Tapinstallatie in eigen beheer

De concurrentie is groot. Daarbij zijn gasten steeds kritischer. Om op te vallen moet je je onderscheiden van de rest. Kun jij anticiperen op trends? Kun jij inspelen op de wensen van je gasten? Het is logisch dat ondernemers daarom steeds vaker kiezen voor een tapinstallatie in eigen beheer. Dan hebben ze namelijk zelf de vrijheid om te bepalen wat ze willen tappen!

3 redenen voor een tapinstallatie in eigen beheer

Wat levert een tapinstallatie in eigen beheer je op? We hebben de voordelen voor je op een rij gezet:

1. Creëer je eigen identiteit

Kies voor een tapinstallatie met een uitstraling die bij jouw horecazaak past. Je kunt het écht onderdeel maken van je bar. Kies voor tapzuilen in chroom, rood, zwart, sierlijk of juist met een strak design! Voorheen zag je vaak alleen de bierzuil. De tanks stonden in de kelder. Nu zie je steeds vaker dat de hele bierinstallatie echt onderdeel uitmaakt van de zaak. Zo kun je je concept écht afmaken en je onderscheiden. Met niet alleen de look-&-feel van  je bar, maar ook je bierzuilen als eyecatcher. Wat dacht je bijvoorbeeld van je tapkranen verwerkt in Amsterdammertjes?

Bierzuilen verwerkt in goud en bruine Amsterdammertjes - Tapinstallatie in eigen beheer

2. Vrij zijn in assortiment

Met een tapinstallatie in eigen beheer ben je niet gebonden aan een brouwerij. Je bepaalt zelf wat je op de tap voert. Je hebt immers geen afnameverplichting. Zodra er nieuwe varianten speciaalbier beschikbaar komen, is het aanpassen van je bierassortiment geen probleem. Vraag je gasten naar hun voorkeuren of past aan aan de hand van je afnames of huidige biertrend. Op die manier kom je tot een bierkaart die past bij je doelgroep. Zo creëer je ook nog eens extra binding met jouw gasten.

3. Verbeter je marge

Veel gasten laten zich graag verrassen. Ze zijn echt bereid meer te betalen voor een perfect getapt glas speciaalbier. Naast een goed advies kun je met aanvullende informatie de beleving compleet maken. Hier ligt een uitgelezen kans om je marge te verbeteren.

Met een tapinstallatie in eigen beheer speel je makkelijker in op seizoenswisselingen en trends. Door regelmatig je bierkaart aan te passen, blijven je gasten nieuwe bieren op de tap uitproberen.

Elk speciaalbier heeft zijn eigen ideale tap- en serveerconditie. Investeer daarom in bier- en tapkennis van je bedienend personeel. Je gasten krijgen speciaalbier met de juiste beleving gepresenteerd en zijn bereid hiervoor een hogere prijs te betalen. Met als resultaat: meer marge.

Wil je advies van een specialist over een tapinstallatie in eigen beheer?
Neem dan snel contact met ons op. Wij van Horecatechniek Nederland beantwoorden je vragen graag!

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief

Meer zoals dit …

Product nieuws
5 voordelen van een wijnklimaatkast
Waar goede wijnen worden geserveerd, is het essentieel om deze wijnen op de juiste manier te bewaren. Met een wijnklimaatkast…