Tapinstallatie in eigen beheer

  1. Home
  2. Product nieuws
  3. Tapinstallatie in eigen beheer

De dagen worden korter en kouder. Regenbuien trekken steeds vaker over ons land. De heerlijke terrasdagen worden weer schaars. Gelukkig heeft de herfst zo zijn eigen charmes. Knus binnen zitten met kaarslicht bijvoorbeeld. Tijd om het zomerse witbiertje van de tap om te ruilen voor een stevige herfstbok!

Door de opkomst van speciaalbieren speelt tap- en koeltechniek een steeds grotere rol in de horeca. We zien steeds vaker dat het aantal tapkranen in horecazaken wordt uitgebreid. Naast de vraag naar ‘gewone’ pils, wil je ook aan de groeiende vraag naar speciaalbieren van de tap voldoen.

Tapinstallatie in eigen beheer

De concurrentie is groot. Daarbij zijn gasten steeds kritischer. Om op te vallen moet je je onderscheiden van de rest. Kun jij anticiperen op trends? Kun jij inspelen op de wensen van je gasten? Het is logisch dat ondernemers daarom steeds vaker kiezen voor een tapinstallatie in eigen beheer. Dan hebben ze namelijk zelf de vrijheid om te bepalen wat ze willen tappen!

3 redenen voor een tapinstallatie in eigen beheer

Wat levert een tapinstallatie in eigen beheer je op? We hebben de voordelen voor je op een rij gezet:

1. Creëer je eigen identiteit

Kies voor een tapinstallatie met een uitstraling die bij jouw horecazaak past. Je kunt het écht onderdeel maken van je bar. Kies voor chroom, rood, zwart, sierlijk of juist strak! Voorheen zag je vaak alleen de tapzuil. De tanks stonden in de kelder! Nu zie je steeds vaker dat de hele bierinstallatie echt onderdeel uitmaakt van de zaak. Zo kun je je concept écht afmaken en je onderscheiden.

2. Vrij zijn in assortiment

Met een tapinstallatie in eigen beheer ben je niet gebonden aan een brouwerij. Je bepaalt zelf wat je op de tap voert. Je hebt immers geen afnameverplichting. Zodra er nieuwe varianten speciaalbier beschikbaar komen, is het aanpassen van je bierassortiment geen probleem. Vraag je gasten naar hun voorkeuren. Op die manier kom je tot een bierkaart die past bij je doelgroep. Zo creëer je ook nog eens extra binding met jouw gasten.

3. Verbeter je marge

Veel gasten laten zich graag verrassen. Ze zijn echt bereid meer te betalen voor een perfect getapt glas speciaalbier. Naast een goed advies kun je met aanvullende informatie de beleving compleet maken. Hier ligt een uitgelezen kans om je marge te verbeteren.

Met een tapinstallatie in eigen beheer speel je makkelijker in op seizoenswisselingen en trends. Door regelmatig je bierkaart aan te passen, blijven je gasten nieuwe bieren op de tap uitproberen. Elk speciaalbier heeft zijn eigen ideale tap- en serveerconditie. Investeer daarom in bier- en tapkennis van je bedienend personeel. Je gasten krijgen speciaalbier met de juiste beleving gepresenteerd en zijn bereid hiervoor een hogere prijs te betalen. Met als resultaat: meer marge.

Wil je advies van een specialist over een tapinstallatie in eigen beheer?

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief

Meer zoals dit …

Product nieuws
5 voordelen van een wijnklimaatkast
Waar goede wijnen worden geserveerd, is het essentieel om deze wijnen op de juiste manier te bewaren. Met een wijnklimaatkast…
Product nieuws
Meer rendement met cocktails
Cocktails zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Niet alleen in cocktailbars maar ook in restaurants…
Menu