Stekkerklare koeling of een koelmachine op afstand?

Overweeg je één of meerdere nieuwe flessenkoelingen aan te schaffen voor je horecazaak, dan kun je kiezen tussen een stekkerklare koeling of een externe koelmachine op afstand (splitinstallatie). 

Verschil tussen stekkerklaar en splitkoeling

Kies je voor een stekkerklare koeling, dan is het een kwestie van een stekker in het stopcontact steken en je koeling is klaar voor gebruik. Een koeling met een machine op afstand bestaat uit twee onderdelen: een splitkoeling met een verdamper en een externe koelmachine. De externe koelmachine wordt in een andere ruimte geplaatst, bijvoorbeeld in de kelder of op het dak. Het voordeel hiervan is dat je minder last van geluid en warmte in je bar hebt.  

Als je meerdere koelingen op een externe koelmachine aansluit, levert het je ook een energievoordeel op, dit is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Tot slot levert een splitinstallatie ruimtevoordeel op, de koelmachine staat immers op een andere plaats. 

Voordelen splitinstallatie

Vooral in de zomer en bij meerdere koelingen in de bar minder last van warmtevorming

Minder geluidsoverlast in de bar 

Ruimtebesparend 

Makkelijk opschalen bij plaatsen van een koelmachine met grotere capaciteit 

Nadelen splitinstallatie

Montage is minder eenvoudig (meerdere delen)

Installatie dient door een koeltechnisch monteur te worden uitgevoerd 

Installatie kan niet mee verhuizen (koelingen zitten vast aan leidingwerk en zijn niet even onder een bar vandaan te schuiven) 

Indien er een probleem is met de koelmachine, heeft dat effect op alle aangesloten koelingen 

 

Installatie door specialist

Wij van Horecatechniek Nederland kunnen zowel stekkerklare koelingen als een complete installatie met een koelmachine op afstand leveren en installeren. 

Een splitkoeling bestel je dus altijd samen met een externe koelmachine. Bij Gamko zijn de E3 flessenkoelingen en de Flexbar zowel stekkerklaar als in de split variant verkrijgbaar.  

In geval van een opstelling met een externe koelmachine wordt de installatie standaard door een koeltechnische monteur verzorgd. Je hebt onder andere leidingwerk nodig tussen de koelmachine en koeling(en) en een condenswaterafvoer moet worden aangesloten op een afvoerpunt. 

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je een bestaande koelmachine moet vervangen. Koelmachines zijn er in verschillende uitvoeringen. Wil je weten welke koeling het beste past bij jouw situatie? We komen graag langs bij jou op locatie om de situatie te bekijken en jou te voorzien van een passend advies. 

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief

Meer zoals dit …

Product nieuws
5 voordelen van een wijnklimaatkast
Waar goede wijnen worden geserveerd, is het essentieel om deze wijnen op de juiste manier te bewaren. Met een wijnklimaatkast…