Complete barinrichting

Past je huidige tapinstallatie nog bij jouw horecazaak?

Wil je in jouw horecazaak enkel perfecte biertjes serveren? Ja natuurlijk! Bekijk daarom eens of je huidige tapinstallatie nog wel echt past bij jouw zaak.

Welke tapinstallatie bij jouw zaak past is o.a. afhankelijk van je bierafzet, tapbehoeftes en de beschikbare ruimte. Is bij jou de afstand tussen fust en bierzuil kort? Dan heb je minder verspilling. Daarbij is het wisselen van fusten ook snel en makkelijk. Maar als jij meer tapt en dus meer capaciteit nodig hebt, is er niet altijd genoeg ruimte in de bar. Dan is het handig om te kijken naar een opslagruimte waar je fusten kunt voorkoelen.

Voor de verschillende tapbehoeftes zien we in de horeca voornamelijk de volgende 3 soorten tapsystemen:

1.Tapinstallatie met bierkoeler

Bij een bierkoeler met bierspiralen en een waterbad wordt bierleiding gekoeld door middel van koud water. Bier komt op de juiste temperatuur uit de tapkraan, ook als je fust niet is voorgekoeld. De bierkoeler wordt veel gebruikt in mobiele bars, maar is ook zeer geschikt om in te bouwen in een vaste bar. De tapinstallatie met bierkoeler is ideaal voor horecazaken met veel piekmomenten. Het nadeel van deze tapinstallatie is dat je fusten niet gekoeld staan. Houdbaarheid van bier is daardoor korter. Maar als je veel tapt, dan is dat natuurlijk geen probleem.

2.Tapinstallatie met fustenkoeler

Bij deze tapinstallatie staan fusten gekoeld in een fustenkoeler (in je bar of in de buurt van de bar). Bierleiding loopt via de fustenkoeling naar de tapkraan. Deze opstelling zie je veel in bistro’s en restaurants, maar ook bij bierspeciaalzaken waarbij voornamelijk met 20 liter fusten wordt gewerkt.

Tapinstallaties met fustenkoeler hebben als voordeel dat de kwaliteit van bier langer goed blijft. Door de constante, koele temperatuur zijn aangebroken fusten langer houdbaar. Een nadeel is dat je rekening moet houden met het vooraf koelen van fusten. Goed overzicht op je gekoelde voorraad is noodzakelijk. Bekijk hier ons assortiment fustenkoelers.

3.Tankbierinstallatie

Bij een tankbierinstallatie (ook wel kelderbier installatie genoemd) wordt het bier opgeslagen in vaste tanks van 250 tot 1000 liter. Je bent altijd verzekerd van vers bier. Het bier wordt namelijk rechtstreeks van de brouwerij met een tankwagen aangeleverd. Daarnaast heb je geen gesjouw meer met fusten en geen last van lege vaten tijdens piektijden. Een tankbierinstallatie is ideaal voor horecazaken met een hoge bierafzet vanaf 100 hectoliter per jaar. Bij een lagere afzet zit het bier te lang in de tank. Dit gaat ten koste van de kwaliteit.

Met de juiste taptechniek kun je jouw bar & routing volledig optimaliseren. Dat scheelt tijd voor je medewerkers. En je optimaliseert de kwaliteit van jouw producten. Dat resulteert ook nog eens in minder verspilling.

Bekijk jouw situatie eens met een specialist. Welke installatie heb je nu, welke volumes doe je, past de installatie nog bij het volume? Waar loop je tegen aan? We kijken samen wat het beste bij je situatie en wensen past en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Wil je advies van een specialist over een tapinstallatie?

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief

Meer zoals dit …

Product nieuws
5 voordelen van een wijnklimaatkast
Waar goede wijnen worden geserveerd, is het essentieel om deze wijnen op de juiste manier te bewaren. Met een wijnklimaatkast…