De perfecte barkoeling

Hoe vind je de perfecte barkoeling voor jouw zaak?

Een professionele barkoeling is onmisbaar in iedere horecagelegenheid. Barkoelers houden je dranken koel zodat je ze op elk moment op de juiste temperatuur kunt serveren. Daarnaast wil je dat je koeling een stijlvol design heeft zodat deze iets toevoegt aan de uitstraling van je bar en opvalt bij je gasten. Maar hoe bepaal je nu wat voor jou de ideale barkoeling is? Het aanbod van horeca barkoelingen is zo groot, dat het lastig is de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij een paar vragen op een rij gezet die jou helpen om de barkoeling te kiezen die bij jou past.

1. Hoe groot is de ruimte waar de koeling neergezet wordt?

Bij Horecatechniek Nederland hebben wij een ruim assortiment aan A kwaliteit horeca barkoelingen. Zoals Gamko koelingen, een begrip op het gebied van flessenkoelingen. Gamko biedt voor diverse breedtematen een flessenkoeling. Maatvoering is een eerste criterium als het gaat om de keuze voor de ideale koeling. Ben je op zoek naar een compacte koeling, dan is een koeling met 1 deur erg praktisch. Heb je meer ruimte beschikbaar of een koeling met een grotere capaciteit nodig, dan is een barkoeling met 2, 3 of 4 deuren een betere keuze.

2. Wil je een stekkerklare koeling of met een koelmachine op afstand?

Kies je voor een stekkerklare koeling, dan is het een kwestie van een stekker in het stopcontact steken en je koeling is klaar voor gebruik. Wil je in je bar warmtevorming en geluidshinder reduceren, dan kun je voor een remote opstelling kiezen. De flessenkoelingen staan in de bar en zijn gekoppeld aan een koelmachine op afstand, die staat bijvoorbeeld in de kelder of buiten.

3. Flessenkoeling met dichte deuren of glasdeuren?

Een dichte deur is een goede keuze als je de inhoud van de koeling niet in het zicht van je gasten wilt hebben. Barkoelers met dichte, massieve deuren worden voornamelijk onder de bar geplaatst en hebben vooral een opslagfunctie. Een voordeel van een dichte deur is dat dit beter isoleert dan een glasdeur en daardoor minder energie verbruikt.

Flessenkoelingen met glasdeuren zorgen er voor dat je drankjes aantrekkelijk gepresenteerd worden aan je gasten. Ze zijn voorzien van verlichting waardoor dranken goed opvallen. Deze modellen worden dan ook vaak in de achterkast van de bar geplaatst, direct in het zicht van de gast want zien doet kopen.

4. Barkoeling met deuren of laden?

Bedenk van tevoren goed welke flessen je wilt koelen en welke hoogte je dan nodig hebt. Naast de traditionele “standaard” flesjes zie je steeds vaker modellen (bier)flessen met afwijkende maatvoering. Het ziet er mooi uit, maar passen deze in de standaard laden van een barkoeling? Kies je voor een deur, dan kun je met verstelbare plateaus de hoogte van de planken altijd zelf bepalen. Laden hebben wel weer ergonomische voordelen en verschillende dranken zijn makkelijker en sneller te vinden.

Wil je meer tips en informatie, lees dan ook onze andere blogartikelen.

Meer zoals dit …

Product nieuws
5 voordelen van een wijnklimaatkast
Waar goede wijnen worden geserveerd, is het essentieel om deze wijnen op de juiste manier te bewaren. Met een wijnklimaatkast…