voorbeeld baropstelling Gamko Flexbar

Bespaar geld met een energiezuinige flessenkoeling!

  1. Home
  2. Product nieuws
  3. Bespaar geld met een energiezuinige flessenkoeling!

Bespaar op energieverbruik van je koelingen

De energiemarkt staat op zijn kop. Door torenhoge energieprijzen zijn we meer dan ooit geïnteresseerd in het verlagen van kosten voor energieverbruik. Want een lagere energierekening willen we allemaal. Een goed voorbeeld waarop jij kan besparen, is het energieverbruik van je flessenkoelingen.

Vanuit duurzaamheid is het normaal gesproken goed om lang met spullen te doen. Maar dit geldt niet voor oude horeca koelingen. Moderne barkoelingen zijn veel zuiniger dan de koelingen die 7 jaar of langer geleden werden geproduceerd. Voor het milieu én voor je portemonnee is het daarom goed om je oude koeling te vervangen door een energiezuinig exemplaar. Ook als je koeling het nog doet! De energie die je bespaart bij vervanging, weegt ruimschoots op tegen de milieu-impact van het maken van een nieuwe koeling.

Voor een flessennest van 10 jaar of ouder is het verschil in energieverbruik zó groot, dat je deze al binnen 14 maanden hebt terugverdiend.

Heb je een oude horeca koeling die iedere dag aan staat? Je kunt je vast wel voorstellen dat dit flink wat energieverbruik kost. Hoe ouder jouw koelkast, hoe meer stroom je bespaart met de aanschaf van een nieuwe.

Gamko GM3 222 in vergelijking tot een ouder flessennest

Gamko GM3/222 energieverbruik

Hierboven zie je het verschil in energieverbruik tussen de nieuwe Gamko flessenkoeling GM3/222 en zijn voorganger van 10 jaar of ouder. Het verschil in verbruikskosten tussen deze nieuwe Gamko flessenkoeling en een flessenkoeling van 10 jaar of ouder geeft een besparing van minimaal € 2.048 per jaar*.

*Uitgaande van gem. prijs € 0,71 p.kWh excl. 9% btw en gebruik 365 dagen p.jr., 24 uur p.dag. Gemiddelde prijs dd. 8 dec. 2022

Koeling financieren

Overweeg je nu een nieuwe koeling, maar wil je niet in één keer een grote uitgave doen, dan kunnen wij je hierbij helpen. Koop je bij ons een nieuwe Gamko koeling dan kun je deze in 12 termijnen gespreid betalen. Volkomen renteloos, zonder lening en zonder BKR-registratie. Lees verder het artikel over koeling aanschaffen met gespreid betalen.

Nieuw energielabel

Bij je zoektocht naar een geschikte, zuinige koeling kunnen de nieuwe energielabels je houvast geven. Met de nieuwe energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken en wordt je keuze inzichtelijker gemaakt.

 

Gamko flessenkoeling met glazen deuren

Koelingen zijn per maart 2021 opnieuw ingedeeld in de klassen A tot en met G waarbij de zuinigste apparaten energielabel A hebben. Op dit moment zijn er geen koelingen met een A-label. Deze klasse is leeg voor toekomstige nog zuinigere apparaten. Je kunt dan ook niet energielabels van apparaten voor maart 2021 vergelijken met de energielabels van apparaten vanaf maart 2021. Dat maakt het soms juist weer erg verwarrend. Wil je een vergelijking doen tussen een nieuw en oud energielabel, dan zul je dus naar het energieverbruik moeten kijken.

Energie-investeringsaftrek

Naast het enorme voordeel van energiekosten, is er ook nog een belastingvoordeel mogelijk. Lees verder het blogartikel over deze energie-investeringsaftrek.

Stop nu je energieverspilling en stap over op een energiezuinige koeling! Wij helpen je graag een vergelijking te maken. Je kunt ons bellen op 020 631 54 77 of vul het onderstaand formulier in.

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief

Meer zoals dit …

Product nieuws
5 voordelen van een wijnklimaatkast
Waar goede wijnen worden geserveerd, is het essentieel om deze wijnen op de juiste manier te bewaren. Met een wijnklimaatkast…
Product nieuws
Meer rendement met cocktails
Cocktails zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Niet alleen in cocktailbars maar ook in restaurants…
Menu