voorbeeld baropstelling Gamko Flexbar

Bespaar geld met een energiezuinige flessenkoeling!

  1. Home
  2. Product nieuws
  3. Bespaar geld met een energiezuinige flessenkoeling!

Bespaar op energieverbruik van je koelingen

Nu de energieprijzen enorm zijn toegenomen, zijn we meer dan ooit geïnteresseerd hoe we de kosten van energieverbruik kunnen verlagen. Want een lage(re) energierekening willen we allemaal. Een goed voorbeeld waarop jij zou kunnen besparen, is het energieverbruik te onderzoeken van je flessenkoelingen.

Vanuit duurzaamheid is het meestal goed om lang met je spullen te doen. Maar dit geldt niet voor oude horeca koelingen. Moderne koelkasten zijn veel zuiniger dan de koelkasten die 10 jaar of langer geleden werden geproduceerd. Voor het milieu en ook voor je portemonnee is het daarom goed om je oude koeling te vervangen door een zuiniger exemplaar. Ook als je koeling het nog doet! De energie die je bespaart als je je koelkast vervangt, weegt ruimschoots op tegen de milieu-impact van het maken van de nieuwe koeling.

Heb je een oude horeca koeling die iedere dag aan staat? Je kunt je vast wel voorstellen dat dit flink wat energieverbruik kost. Hoe ouder jouw koelkast, hoe meer stroom je bespaart met de aanschaf van een nieuwe.

vergelijking energiekosten oude en nieuwe flessenkoeling Gamko

Hierboven zie je het verschil in energieverbruik tussen de nieuwe Gamko flessenkoeling MG3/250G en de oudere varianten. Het verschil in verbruikskosten tussen deze nieuwe Gamko flessenkoeling en een oudere variant van 10 jaar of ouder, kan oplopen tot een besparing van bijna 75%. In kosten uitgedrukt, is dat een besparing van € 359  (uitgaande van € 0,22678 per kwh).

Nieuw energielabel

Bij je zoektocht naar een geschikte, zuinige koeling ter vervanging van je huidige koeling, kunnen de nieuwe energielabels je houvast geven. Met de nieuwe energielabels kun je makkelijker verschillende apparaten met elkaar vergelijken en wordt je keuze inzichtelijker gemaakt.

Gamko flessenkoeling met glazen deuren

Koelingen zijn per maart 2021 opnieuw ingedeeld in de klassen A tot en met G waarbij de zuinigste apparaten energielabel A hebben. Op dit moment zijn er geen koelingen met een A-label. Deze klasse is leeg voor toekomstige nog zuinigere apparaten. Om die reden kun je dus niet de energielabels van apparaten voor maart 2021 vergelijken met de energielabels van apparaten vanaf maart 2021. Dat maakt het soms juist weer erg verwarrend. Wil je een vergelijking doen tussen een nieuw en oud energielabel, dan zul je dus naar het energieverbruik moeten kijken.

Start nu met besparen en vervang je oude koeling voor een energiezuinig exemplaar. Wij helpen je graag een vergelijking te maken. Je kunt ons bellen op 020 631 54 77 of vul het onderstaand formulier in.

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief

Meer zoals dit …

HTN nieuws
Even voorstellen: Marjolijn Jongerius
Horecatechniek Nederland bestaat uit een klein team van specialisten. Zij delen graag hun ervaringen en geven tips.  Marjolijn Jongerius, binnendienst…
HTN nieuws
Even voorstellen: Patrick Handl
Horecatechniek Nederland bestaat uit een klein team van specialisten. Zij delen graag hun ervaringen en geven tips.  Patrick Handl, accountmanager…
Menu