Afwasbare beker en energiezuinige vaatwasmachine de norm

Het verbod op single-use plastics komt steeds dichterbij. De nieuwe regels ontmoedigen het gebruik van plastic drinkbekers en voedselverpakkingen.
Koffie of thee drinken uit wegwerpbekers op kantoor kan straks niet meer. Ben je klaar voor het afscheid van de wegwerpbeker?

Wat je moet weten over het verbod op wegwerpplastic

      • Vanaf 1 juli 2023 betaal je als consument voor plastic wegwerpbekers en -voedselverpakkingen voor onderweg, bij afhalen of bezorgen. Bedrijven zijn verplicht een herbruikbaar alternatief aan te bieden. Bijvoorbeeld het gebruik van een eigen beker of bakje.
  • Per 1 januari 2024 worden de regels uitgebreid met een verbod op het gebruik van single-use plastics voor consumptie ter plaatse. Dit geldt ook voor de kartonnen wegwerpbekers op kantoor. Hier zit namelijk een laagje plastic in. De afwasbare beker wordt de norm.

 

Energiezuinige vaatwasmachine

Wegwerpplastic levert een enorme bijdrage aan milieuvervuiling. In de strijd tegen de plasticsoep verwacht de overheid met dit verbod het gebruik van wegwerpverpakkingen met 40% te verminderen.

Op het gebied van duurzaamheid een goede zet. Het betekent wel dat de koffiecorner op kantoor aangepast moet worden en je na moet denken over het reinigen van afwasbaar servies. Voor het reinigen gaat de voorkeur uit naar een energiezuinige vaatwasmachine.

De energiezuinige vaatwasmachines van Winterhalter bijvoorbeeld. Deze machines zijn leverbaar met energie-terugwinning. De energie-terugwinning gebruikt de warmte van de afvoerlucht voor het verwarmen van het koude toevoerwater. Dat zorgt voor een enorme verlaging van het energieverbruik.

Bij aanschaf van deze energiezuinige vaatwasmachine kun je aanspraak maken op een subsidie: de Energie-investeringsaftrek. Met deze regeling zijn energiezuinige investeringen aftrekbaar van de fiscale winst. Dit scheelt zomaar 10% op de aanschaf!

Wil je meer informatie over energiezuinige vaatwasmachines? We helpen je graag.

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Nieuwsbrief

Meer zoals dit …

Product nieuws
5 voordelen van een wijnklimaatkast
Waar goede wijnen worden geserveerd, is het essentieel om deze wijnen op de juiste manier te bewaren. Met een wijnklimaatkast…