5 tips voor een succesvol horecaterras

De mooi dagen zijn weer van start gegaan! We hebben al een aantal drukke terrasdagen achter de rug. En het weerbericht ziet er zeer positief uit voor de komende periode. Zeker met de huidige personeelstekorten is het verstandig om weer even naar de basis te kijken. Hoe realiseer jij een succesvol horecaterras? Hier vind je 5 tips!

1. Routing

Je wilt gasten naar je terras trekken. Dan is het belangrijk dat je terras er goed en netjes verzorgd uitziet. Een succesvol terras begint met de routing. Een juiste routing bekijk je vanuit 2 punten; vanuit je gast en vanuit je personeel. Duidelijke paden en looproutes besparen je medewerkers tijd. Zo help je gasten makkelijk de weg naar bijvoorbeeld het toilet te vinden. En vergeet niet te denken aan duidelijke tafelnummering met tafelbordjes. Niets is zo vervelend als je als gast je bestelde drankje 3x voorbij ziet komen voordat het aan je tafel wordt gebracht.

2. Kleinere terraskaart

Met een aangepaste kleine terraskaart voorkom je te veel verschillende bestellingen per tafel. Kies dranken en gerechten met een snelle bereidingstijd. Op deze manier blijven wachttijden kort en hou je focus op service en kwaliteit.

3. Promoot gerechten of drankjes

Zorg dat je personeel de menukaart kent en leer ze suggesties doen bij gasten die twijfelen. Zo kun je bepaalde gerechten of drankjes actief promoten. Ook staan je medewerkers niet onnodig in de felle zon te wachten. Vaak staan gasten open voor een advies en zijn ze bereid net iets meer uit te geven.

4. Upselling

Blijf aandacht hebben voor de kleine signalen. Wellicht wil je gast met een leeg glas nog een drankje. Een borrelplankje of makkelijke snack doet het altijd goed bij een drankje. Verkoop een fles wijn in plaats van een glas wijn. Adviseer een emmer vol ijs en flesjes bier in plaats van 2 biertjes. Je personeel hoeft minder te lopen. Jij geeft je omzet een extra boost. Daarnaast wachten je gasten niet onnodig lang op een refill.

5. Kleding

Schaf “zomer” werkkleding aan voor de écht warme dagen. Lichte en loszittende kleding van bijvoorbeeld katoen of linnen in lichte kleuren helpen je medewerkers om de warme dag door te komen. Geef ze tussendoor de gelegenheid zich om te kleden als dat nodig is.

Lees ook tips hoe te voorkomen dat de temperaturen in je barkoelingen te veel oplopen.

Meer zoals dit …

Product nieuws
5 voordelen van een wijnklimaatkast
Waar goede wijnen worden geserveerd, is het essentieel om deze wijnen op de juiste manier te bewaren. Met een wijnklimaatkast…